STELLAR 22 MERCEDES GLE web

Felg - gode og dårlige felger

En felg skal først og fremst garantere bilens kjøresikkerhet. Dagens felger er spesialtilpasset blant annet bilens vekt. Det er derfor viktig at du får en kraftig nok felg til å tåle bilens belastning. En felg skal i tillegg også sørge for kjørekomfort. Urunde felger gir vibrasjoner i rattet ved bestemte hastigheter. En urund felg gir for eksempel store vibrasjoner i 80 km/t.

Felg – stålfelger og aluminiumsfelger

En felg kan komme i både stål og aluminium. En felg i stål er vanligvis mindre holdbar enn en felg i aluminium. Det betyr at stålfelger i større grad kan ha skader. En felg i stål bør kanskje skiftes ut oftere enn en felg av aluminium når nye dekk skal monteres. De siste årene har aluminiumsfelger blitt utrolig populært i Norge

Felg i aluminium

En felg i aluminium, spesielt TÜV-godkjente felger, er normalt overflatebehandlet. Dermed er en felg i aluminium beskyttet bedre mot korrosjon som følge av veisalt, sjøluft og høyt ozontall. Vi anbefaler dog ikke at felger med flere farger eller spesiallakk benyttes om vinteren, da nettopp veisalt, slaps og harde vinterforhold er en stor påkjenning på dette.

En felg i aluminium er dessuten utformet for å gi bedre ventilasjon av bremser.

Det betyr:
* mindre slitasje
* mindre varmeutvikling i dekket og dermed mindre dekkslitasje

Husk at
* Smale felger gir best komfort, men redusert manøvreringsdyktighet.
* Brede felger gir bedre manøvreringsdyktighet på bekostning av komforten.

Bilrekke Eniro 2017