Sommerdekk til personbiler | Premium-dekk i verdensklasse - DekkTeam
Sommerdekk - DekkTeam har et stort utvalg sommerdekk til alle behov

Sommerdekk til personbil

Vår faglige kunnskap hjelper deg med å ta et trygt og riktig valg av sommerdekk basert på din bilbruk.
Vår faglige kunnskap hjelper deg med å ta et trygt og riktig valg av sommerdekk basert på din bilbruk.
Kontakt oss
Du settes automatisk over til nærmeste avdeling.

Vårens vakreste vårtegn

Ahhhh, hva er vel bedre enn følelsen av å ha fått nye sommerdekk på bilen! For oss er dette det aller beste vårtegnet. Da sier vi farvel til snø, slaps og is, og sikter oss inn på sol, sommer og bilferietid.

Det finnes et uvisst antall bilmerker og biltyper, og alle setter individuelle krav til dekk. Ikke bare gjelder dette dekkdimensjoner, men også dekkegenskaper, hvilken hastighet og tyngde (LI) dekkene skal tåle og hva slags miljømerking som ønskes.

Sommerdekkenes viktigste egenskap er å lede bort vann så gummien får grep på våt kjørebane. Utover det er det kun hvilke egenskaper man ønsker seg som er avgjørende. Komfort har tradisjonelt sett gått på bekostning av kjørelengde pga mykere gummiblanding, og sportslighet på bekostning av levetid. Den overordnede regelen er imidlertid at dekket må tåle bilens vekt og topphastighet.

Miljøaspektet blir viktigere og viktigere, og mange velger såkalte miljødekk, dvs dekk som gir lavere rullemotstand og dermed mindre drivstofforbruk. Mindre rullemotstand er også et viktig moment for elbileiere, da dette fører til lengre rekkevidde/kjørelengde.

Vi i DekkTeam skjønner at alt dette kan være forvirrende, men fortvil ikke! Her kommer vår ekspertise til god hjelp. Uansett hvor, hvorfor og hva du kjører, så er vi her for å gi deg det du trenger for et trygt og godt grep på veien. Om du selv vet akkurat hva du trenger, eller om du trenger hjelp til å finne det, så gjør vi det lett å velge riktig.

Vi gjør veien tryggere og hverdagen enklere.

Sommerdekk og egenskaper

De viktigste egenskapene for sommerdekk er å lede bort vann, slik at gummien får grep på våt veibane. Utover det, er det kun hvilke egenskaper man ønsker seg som er avgjørende for valg av sommerdekk. Komfort har tradisjonelt sett gått på bekostning av kjørelengde pga. mykere gummiblanding, og sportslighet på bekostning av levetid.

Den overordnede regelen er imidlertid at sommerdekk må tåle bilens vekt og topphastighet. DekkTeam hjelper deg med å vurdere behovene dine – slik at du kan gjøre riktig valg av sommerdekk.

Sommerdekk og vannplaning

Vannplaning er når et dekk som ruller på en vei med mye vann, mister kontakten med veibanen. Ved kjøring på våt vei, bygges det opp en «vannmur» foran dekket. Avhengig av vannmengde, bilens hastighet og dekkets mønster, kan dette medføre at dekket flyter oppå vannfilmen og at bilen verken reagerer på styring eller nedbremsing. I dag har de fleste moderne sommerdekk et mønster som transporterer bort vann – og som minsker sjansen for vannplaning. Men med dagens klimaendringer, opplever vi også flere styrt-byger og generelt mer nedbør. Dette gjør at det stilles større krav til dagens sommerdekk. Det er derfor svært viktig å velge sommerdekk som har ekstra gode egenskaper til å transportere vekk vann i veibanen.

Med slitte eller gamle sommerdekk, vil uansett disse egenskapene være sterkt reduserte, og faren for vannplaning øker betraktelig. Et godt sommerdekk bidrar til å forhindre vannplaning – og er helt avgjørende for å unngå ulykker og farlige situasjoner i trafikken.

Sommerdekk og miljø

Miljøaspektet blir viktigere og viktigere ved valg av sommerdekk, og mange velger såkalte miljødekk. Dette er sommerdekk som gir lavere rullemotstand og dermed mindre drivstofforbruk. Mindre rullemotstand er også et viktig moment for elbileiere, da dette fører til lengre rekkevidde og kjørelengde.

Riktig valg av sommerdekk

Vi i DekkTeam skjønner at alt dette kan virke forvirrende, men fortvil ikke! Her kommer vår ekspertise på sommerdekk til god hjelp. Uansett hvor, hvorfor og hva slags bil du kjører, så er vi her for å gi deg råd og informasjon om alt du trenger å vite – for å gjøre et trygt valg av sommerdekk og sikre et godt grep på veien. Om du selv vet akkurat hva du trenger, eller om du trenger råd og hjelp til å finne det, så gjør vi det lett å velge riktige sommerdekk.

Vi gjør veien tryggere og hverdagen enklere – med riktig valg av sommerdekk.

Sommerdekk og gummiblanding

I motsetning til vinterdekk, utgjør gummiblanding i sommerdekk – mht. europeiske eller nordiske forhold – ingen forskjell. Her er det kun hvilke  dekkegenskaper  man ønsker seg som er avgjørende.

Sommerdekk og miljø

Miljøaspektet ved valg av sommerdekk får stadig større fokus, og mange velger såkalte miljødekk. Dette er sommerdekk som gir lavere rullemotstand og dermed mindre drivstofforbruk. Mindre rullemotstand er også et viktig moment for elbileiere når de skal velge sommerdekk – fordi det medfører bedre rekkevidde og kjørelengde. Lavprofildekk har lavere vekt, noe som fører til mindre rullemotstand og dermed mindre drivstofforbruk. Men bruken av mindre gummi fører også til at denne typen sommerdekk slites raskere – og dermed har kortere levetid.

Sommerdekk og mønsterdybde

Regelverket krever at sommerdekk skal ha en mønsterdybde på minst 1,6 mm. Vi mener dette er på grensen til det uforsvarlige, spesielt med tanke på faren for  vannplaning . Vi anbefaler minimum 3 mm mønsterdybde også når det gjelder
sommerdekk.

Det viktigste er at man velger sommerdekk ut i fra hvordan kjøreforholdene er der man kjører mest – og hva slags kjørestil man har. Vi i DekkTeam hjelper deg med et godt og trygt valg av sommerdekk.

NB: Vi anbefaler ikke å bruke gamle piggdekk uten pigger som sommerdekk. Grunnen er at disse har en annen gummiblanding, som gir svært dårlige egenskaper om sommeren. Du kan lese mer om dette under  Om vinterdekk  eller hos  Dekkimportørenes Forening.

Les også mer om  EU-merking av dekk.

Montér sommerdekk riktig

Mange sommerdekk har en pil som viser rulleretning og eventuelt innside og utside. Pass på at sommerdekk monteres riktig, for å sikre optimalt veigrep.

Vi tar jobben med å skifte til sommerdekk for deg

Sommerdekk er tunge å håndtere, og ofte sitter boltene godt fast på dekkene du skal skifte – og krever krefter for å få dem løsnet. Vi tar jobben med å skifte til sommerdekk for deg. Les mer om dekkskift her.

Sommerdekk og egenskaper

Det er store forskjeller på sommerdekk. Valg av sommerdekk bør avgjøres av hvor du bor, hvilke kjørevaner du har og hva du bruker bilen til. Ved valg av sommerdekk bør du først tenke grundig igjennom hvilke behov du har. Det dreier seg om sikkerhet, fremkommelighet og kjøreegenskaper, samt hvilken komfort du ønsker deg.

Sommerdekk og komfort

Komfort er selvfølgelig viktig for de aller fleste av oss. Det kan være greit å gjøre seg opp en mening om hvorvidt lengre levetid på sommerdekket skal prioriteres framfor økt sportslighet. Dette vil ha betydning for valg av mønster. Skal du velge symmetrisk eller asymmetrisk mønster? Skal det være retningsbestemt? Valg av sommerdekk og deres evne til å transportere bort vann, er også avgjørende for å sikre at bilen er mindre utsatt for vannplaning. Vi hos DekkTeam hjelper deg med å ta riktige valg av sommerdekk!

Sommerdekk og priser

I utgangspunktet har dyre sommerdekk bedre kvalitet enn billige. De viktigste grunnene til at noen sommerdekk er dyrere enn andre, er at de er et resultat av omfattende forskning, utvikling og testing. Billige sommerdekk har som regel ikke de samme egenskapene som dyrere varianter. De er ikke et resultat av den nyeste kunnskapen, og må følgelig konkurrere utelukkende på pris.

Vi gir deg både trygg informasjon og gode råd i forbindelse med valg av sommerdekk!

Egenskaper for sommerdekk avgjøres av:
  • Hvordan dekkstammen er bygd opp
  • Hvordan beltesystemet er satt sammen
  • Hvordan dekkmønsteret er konstruert
  • Hvilke materialer som er brukt
  • Hvilke gummiblandinger som er brukt

Du kan lese mer om konstruksjon av sommerdekk  her.

Lagring av sommerdekk

Riktig lagring av sommerdekk er også avgjørende dersom du ønsker å beholde dekkenes egenskaper og øke levetiden. Sommerdekk skal lagres mørkt, tørt og kjølig – og fremfor alt må dekkene under lagring ikke utsettes for sollys. Dette vil påskynde aldringsprosessen for både vinter- og sommerdekk betydelig.

Det anbefales å lagre dekk på felg, og gjerne hengende. Alternativt kan vinter- og sommerdekk stables liggende. Vinter- og sommerdekk som ikke er på felg, bør lagres stående.

Før sommerdekk settes bort etter sesongslutt, bør både dekk og felger vaskes grundig. Det er også viktig å sjekke at lufttrykket er normalt. Like viktig er det at dekkene ikke utsettes for oljesøl eller sterk varme under lagring.

Har du begrenset plass for oppbevaring av vinter- og sommerdekk? DekkTeam kan tilby et førsteklasses dekkhotell for oppbevaring av dekkene dine. Les mer om vår 5- stjerners oppbevaring her .

Sommerdekk og slitasje

Dekkslitasje er uunngåelig, og det er flere årsaker til hvorfor dekkene blir slitt. Noen faktorer påvirker dekket mer enn andre, blant annet disse:
• Bilene blir stadig tyngre og større
• Dekkstørrelsene blir større, og dermed økes mengde gummi pr. bil
• Flere elbiler på veien, med større akselerasjon og påfølgende økt slitasje

Det er likevel mye du kan bidra med selv, for å forlenge levetiden på sommerdekk. Det viktigste er å jevnlig kontrollere  lufttrykket og samtidig sjekke dekkene for unormal slitasje. Dekkene kan fortelle deg om du kjører med riktig lufttrykk og om bilen for øvrig er i god stand. Aggressiv kjørestil, hyppige og kraftige akselerasjoner, samt brå nedbremsinger sliter også både vinter- og sommerdekk raskere.

Ta kontakt med oss!

Nytt skjema - separat boks for fylke og avdeling
Send pris
Motta nyhetsbrev
Godta vilkår *
Felt merket med* er opplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne behandle din forespørsel.