Pirelli | DekkTeam
Pirelli Logo

Pirelli

Pirelli er en velkjent dekkprodusent som ble etablert helt tilbake i 1872 i Milano for å produsere elastiske gummiartikler. De begynte å produsere dekk i 1894 til vogner og etter hvert til de første bilene som skulle ha gummidekk. Produksjonen av bildekk begynte for alvor i 1901 og siden da har Pirelli vært en markedsledende dekkprodusent. Fokuset til Pirelli har hele veien vært teknologisk utvikling av prosesser og produkter for å kunne satse og støtte motorsporten, men også å bli en bedrift som har sterk geografisk ekspansjon.

I 1949 begynte utviklingen av det i dag velkjente dekket CinturatoTM. Dette dekket ble det første radialdekket som ble markedsført fra 1953. CinturatoTM ble betegnet som en innovasjon sammenlignet med dekkene som var på markedet. Grunnen var at dekket hadde radialt materiale mellom skroget og slitebanen, og ga med det bemerkelsesverdig bedre sikkerhet, ytelse og slitasje. På 80-tallet tok Pirelli den teknologiske utviklingen et steg videre og det første radiale motorsykkeldekket ble laget.

I dag er Pirelli en av de mer anerkjente dekkprodusentene i verden. De er kjent for sin banebrytende teknologi, avanserte produksjonsteknologi og lidenskap for innovasjon som kommer fra selskapets italienske røtter. Med sin satsning på motorsport og teknologisk utvikling har Pirelli blitt et kjent dekkmerke som mange kjenner igjen fra steder som Formel 1, hvor de er hovedleverandør av dekk frem til 2027.

Pirelli har 18 produksjonsanlegg spredt på 12 land og kommersiell tilstedeværelse i over 160. Med 30 700 ansatte og en omsetning på rundt 5,3 milliarder er det trygt å si at Pirelli er blant verdens største produsenter av dekk til bil, motorsykler og sykler.