Våre vinterdekk

Vår faglige kunnskap hjelper deg med å ta et trygt og riktig valg av vinterdekk basert på din bilbruk.
Vår faglige kunnskap hjelper deg med å ta et trygt og riktig valg av vinterdekk basert på din bilbruk.
Kontakt oss
Du settes automatisk over til nærmeste avdeling.

Piggfrie vinterdekk

Piggfrie vinterdekk er i en rivende utvikling, og det kommer miljøet til gode. Hos DekkTeam finner du et stort utvalg piggfrie vinterdekk til personbiler.

Vårt utvalg

Piggdekk

På klassisk norsk vinterføre er fortsatt piggdekk det foretrukne valget for mange. Hos DekkTeam har vi et stort utvalg piggdekk til personbiler.

Vårt utvalg

Ta kontakt med oss!

Kontakt oss (avdelinger produkt)
*

Når må jeg bytte til vinterdekk og hvilken mønsterdybde er påkrevd? Og hva betyr egentlig nordisk gummiblanding i vinterdekk? Vi gir deg svarene på alt du må vite om vinterdekk under!

Hva er forskjellen mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk?

Forskjellen mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk har blitt minimal. Piggfrie vinterdekk har hatt en rasende utvikling de siste årene, noe som i tillegg er en
vesentlig fordel for miljøet. På stort sett alle underlag – enten det er snø, regn eller søle – presterer de fleste piggfrie vinterdekk bedre enn piggdekk. Ren is er det eneste underlaget der piggdekk fortsatt kan vise til bedre resultater enn piggfrie vinterdekk.

Nordisk gummiblanding i vinterdekk

I Norge selges det nesten bare vinterdekk med det som omtales som nordisk gummiblanding. Dette er en teknologi som gjør gummien i vinterdekk smidigere – også ved svært lave temperaturer. Gummiblandingen er med på å sikre optimalt grep på tøffe, nordiske vinterveier. I Norge anbefales det derfor generelt ikke bruk av vinterdekk som har en europeisk gummiblanding, og heller ikke bruk av såkalte helårsdekk.
Se video på www.youtube.com

Vinterdekk med pigger

Piggdekk kan kun brukes fra og med 1. november og til og med første søndag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark kan piggdekk kun brukes fra 16. oktober og til 30. april. NB! Dersom føre og forhold krever det, er det tillatt å bruke vinterdekk med pigger utenom disse datoene. Dersom du bruker piggdekk, skal kjøretøyet ha piggdekk på alle hjul. I noen byer er det innført gebyr for bruk av piggdekk.

Piggfrie vinterdekk

Når det gjelder bruken av piggfrie vinterdekk er det ingen tidsfrister å forholde seg til. NB! Du må være oppmerksom på at piggfrie vinterdekk på sommerføre har langt dårligere egenskaper enn sommerdekk på våt asfalt. Bytt derfor ut vinterdekk med sommerdekk så snar forholdene tilsier det.
Se video på www.youtube.com

Mønsterdybde på vinterdekk

Vinterdekk skal ha minimum 3 mm mønsterdybde fra 1. november og til første søndag etter 2. påskedag. For Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet til minimum 3 mm mønsterdybde på
vinterdekk fra 16. oktober til 30. april. Det stilles egne krav til mønsterdybde på vinterdekk for kjøretøy over 3 500 kg.
NB! Husk at utslitte vinterdekk medfører stor fare ved kjøring på våte og glatte veier.
Slitasje gjør også at du lettere kjører deg fast.
Sommerdekk skal ikke under noen omstendigheter benyttes på vinterføre.
Sommerdekk har ikke tilstrekkelig veigrep på slikt føre, og vil medføre stor fare for ulykker.

Tilhenger og vinterdekk

Kjører du bil med tilhenger, stilles det samme krav til tilhengerens vinterdekk som på kjøretøyet.

Vinterdekk må monteres riktig

De fleste vinterdekk har en pil som angir rulleretning og eventuelt innside/utside. Pass på at vinterdekk monteres riktig, slik at du er sikret optimalt veigrep.

Vi gjør jobben med å skifte til vinterdekk for deg

Det er jo slitsomt nok å skifte til vinterdekk på kalde dager, og vi hos DekkTeam kjenner utfordringene du møter når du skal sette på nye vinterdekk. Vinterdekk er tunge å håndtere, og ofte sitter boltene litt for godt fast på dekkene du skal skifte – slik at du må slite med å få løsnet på dem. Vi gjør jobben med å skifte til vinterdekk
for deg. Les mer om dekkskift her.

Vinterdekk – priser og egenskaper

Det er store forskjeller på vinterdekk. Hvilke vinterdekk du bør velge, avhenger i stor grad av hvor i landet du bor, hvilke kjørevaner du har og hva bilen brukes til.

For å velge riktige vinterdekk, bør du derfor tenke grundig igjennom hvilke behov du har. Du bør tenke på sikkerhet, bilens kjøreegenskaper, dens fremkommelighet og komfort, ved valg av vinterdekk. Nesten uten unntak er dyre vinterdekk bedre enn billige. Det er viktige årsaker til at noen vinterdekk er dyrere enn andre. Dyre vinterdekk er gjennomgående et resultat av omfattende forskning, utvikling og testing. Billige vinterdekk har normalt ikke de samme egenskapene – fordi de må konkurrere på pris – og ikke i samme grad er et resultat av forskning og kunnskap.

Vinterdekk – miljø, komfort og sikkerhet

Miljøaspektet er i økende grad svært avgjørende for mange når de skal velge vinterdekk. Lavprofildekk har lavere vekt – som medfører mindre rullemotstand og følgelig lavere forbruk av drivstoff. Men bruken av mindre gummi medfører også at disse dekkene slites raskere, og at de dermed har kortere levetid. Komfort er heller ikke uvesentlig i vinterhalvåret. I den sammenheng må man vurdere lang levetid på et vinterdekk opp mot økt sportslighet. Her kommer også valg av type mønster inn. Skal du velge et vinterdekk med symmetrisk eller asymmetrisk mønster? Og ønsker du et vinterdekk med retningsbestemt mønster? Vi hos DekkTeam hjelper deg med å ta de riktige valgene! Valg av vinterdekk og deres evne til å transportere bort store mengder vann – slik at bilen dermed er mindre utsatt for vannplaning – bør også være basert på geografi og årstider. Vi gir deg både trygg informasjon og gode råd i forbindelse med valg av vinterdekk!

Vinterdekk – ulike egenskaper i ulike markeder

Vinterdekk i Norge er ikke like de som selges i Mellom-Europa, USA eller Japan. Man skulle tro at det var vær- og føreforholdene i de enkelte landene som avgjorde hvilke dekk som ble laget og solgt av produsentene. Men dette er ikke tilfelle. De ulike markedene stiller ulike krav til vinterdekk. Derfor lager alle de store produsentene vinterdekk med særskilte egenskaper – som er tilpasset de kravene som stilles i hvert enkelt marked. Behovene og kravene til et vinterdekk i de ulike markedene er svært forskjellige. I Norge er det viktig med vinterdekk som gir godt feste på snø og is – og et godt veigrep sideveis på svingete og glatte veier. Våre vinterdekk har gjerne markerte skuldre (overgangen mellom slitebanen og dekkets side). Barmark- og våt- egenskapene er også prioritert, men hovedfokus på vinterdekk for Norden ligger i egenskapene på typisk, nordisk vinterføre.

Lagring av vinterdekk

Det er ikke likegyldig hvordan vinterdekk lagres. Vinterdekk bør helst lagres mørkt, tørt og kjølig. Men fremfor alt må dekkene ikke utsettes for sollys under lagring. Det vil fremskynde aldringen av både sommer- og vinterdekk kraftig. Det optimale er å lagre dekk på felg, og hengende. Eventuelt kan sommer- og vinterdekk stables liggende. Sommer- og vinterdekk uten felg bør lagres stående. Før vinterdekk settes bort for sesongen, bør både de og felgene vaskes og rengjøres grundig. Husk også sjekke at lufttrykket er normalt. Pass på at dekk ikke utsettes for sterk varme eller oljesøl under lagringen. Har du liten plass til oppbevaring av sommer- og vinterdekk? DekkTeam kan tilby førsteklasses oppbevaring på vårt dekkhotell. Les mer om vår 5-stjerners oppbevaring her.