Dekk Bodø | Salten dekksenter | DekkTeam

Vår kjedesjef med oppfordring til å være tidlig ute

Vær tidlig ute med å skifte til vinterdekk

Kjedesjef Raymond Myrland har vært ute i media og snakket om situasjonen i den kommende vintersesongen.

Det har blitt spådd mangel på vinterdekk og krise av både eksperter og presse denne vinteren. DekkTeams kjedesjef Raymond Myrland tror de skal klare å levere hva kundene ønsker, men oppfordrer alle til å være tidlig ute til bilbransjens nettavis Autoposten.

I ytterste konsekvens må du la bilen stå i vinter uten vinterdekk. Det hevdet Knut Olav Røssland Nestås i Trygg Trafikk Vestland på grunn av alle utfordringene ved leveransene av vinterdekk i år. Ut over høsten og inn mot vinteren vil leveranseproblemene bli mer merkbare, sa Per Kristian Neste i Dekkimportørenes Forening. NAF går ut med pressemelding at det kan bli vanskelig å få tak i vinterdekk denne vinteren.

Raymond Myrland tror de skal klare å dekke kundenes behov. Mot en forutsetning.

Som et produkt av krigen i Ukraina og tollregler er det stopp på all import av vinterdekk fra Russland, ifølge NRK. I 2021 ble det importert over 1,6 millioner bildekk fra Russland, hvor store deler av de var vinterdekk. Mange av dekkprodusentene har også hatt fabrikker i Russland.

Sjef for kjeden DekkTeam, Raymond Myrland, beroliger urolige bilister noe, men bedyrer viktigheten med å være tidlig ute. Han vil ikke kalle situasjonen noen krise, men spesielt de som skal ha piggdekk, og ikke er villig til å teste ut andre merker, kan måtte vente og i værste fall ikke få nøyaktig de dekkene de vil ha.

– Det er nok ikke noen dekk-krise, men de i landet som skal ha piggdekk, de kan slite litt.

– Ingen russisk-produserte lastebildekk er markedsført i Norge, så for den sektoren er det ikke noe problem, forklarer kjedesjefen i DekkTeam.

– Vinterdekk har vi egentlig godt av på lager, men kundene må kanskje belage seg på å kjøpe andre merker enn de vanligvis bruker, også er det enkelte størrelser som byr på problemer. Som med mye annet så blåser pressen dette opp til å være snakk om «krise, men det er det nok ikke, beroliger Raymond oss.

NAF støtter strategien om å være tidlig ute med vinterdekk
Allerede i april kom bekymringene om mangel på vinterdekk. Egil Stenshagen, er en meget kjent investor og gründer. Blant annet i dekkbransjen. Stenshagens Starco anslår at det omsettes rundt 2,5 millione vinterdekk i Norge hvert år. I våres oppfordret både dekk-investoren, likeså NAF, alle til å sjekke dekkene sine tidlig for å se om det var behov for nye vinterdekk på bilen.

– Folk er ikke desperate ennå, men det er en viss usikkerhet vi møter sesongen med. Og vi er ikke vant med det, sa Egil Stenshagen til NRK i våres.