Disse dekkene øker rekkevidden på elbilen din - DekkTeam
Verdt å vite

Disse dekkene øker rekkevidden på elbilen din

Undersøkelser fra ulike dekkprodusenter viser at elbiler sliter ut dekkene inntil 30 prosent raskere enn bensinbiler. Dette er en utfordring som lenge har tæret på både miljøet og lommeboka til elbil- og hybrideiere. Heldigvis finnes det i dag dekkteknologi som sørger for topp slitestyrke og rekkevidde.

Fordi de fleste elbiler har tunge batterier, vil en elbil som regel veie en god del mer enn en bensinbil på samme størrelse. Og fordi rekkevidde er et kriterium som veier tilsvarende tungt for elbilkjøpere, har dekk med lav rullemostand blitt essensielt tilbehør på moderne elbiler. Dekk med lav rullemotstand vil nemlig bidra til både lengre rekkevidde og lavere ladeutgifter.

Den tunge vekten på en elbil høyner også kravene til bremseegenskaper. I tillegg har elbilmotorer som regel et høyt dreiemoment fra start, som bidrar ytterligere til slitasje på dekkene. Når du velger dekk til elbilen din, er det med andre ord viktig at du ser etter dekk med

  • lav rullemotstand
  • godt grep
  • ekstra høy slitestyrke

De seneste årene har heldigvis teknologien kommet langt når det gjelder nettopp disse kriteriene.

 

Pirelli Elect er dekk designet spesielt for moderne elbiler

Sammen med en rekke ledende bilprodusenter har den italienske dekkgiganten Pirelli utviklet en teknologi spesielt med tanke på dekk til elbiler og plug-in-hybrider.

Pirelli Elect-teknologien ble presentert for første gang på bilmessen i Genève i 2019, som et dekksett skreddersydd for Porsche Taycan. I dag er Elect-dekkene imidlertid tilgjengelig til de fleste moderne elbiler og fås både i sommer- og vinterutgave.

Først og fremst er Elect-dekkene utviklet for å sikre lav rullemotstand, noe som igjen minsker energiforbruket og øker rekkevidden mellom hver lading. Dette er noe som i seg selv vil bidra til store besparelser for enhver elbileier.

 

Minsker støynivået under kjøring

En annen viktig egenskap er at dekkene skaper minimalt med støy under kjøring. Når motoren ikke lenger er den største støykilden, har dekk som minimerer lydfrekvensene som oppstår i kontakt med underlaget, blitt essensielt for å skape en stille og komfortabel atmosfære i kupeen.

Pirelli har også sørget for at den nye generasjonen elbildekk har et ekstra godt grep til asfalten, noe som sørger for at all energien fra det høye dreiemomentet blir utnyttet maksimalt. I tillegg har Elect-dekkene en unik struktur som er designet for å tåle den ekstra vekten batteridrevne kjøretøy kommer med.

Den forbedrede slitestyrken bidrar til å utligne den ekstra slitasjen elbiler påfører dekkene, noe som igjen betyr at det vil gå enda lenger tid før du trenger å kjøpe nye dekk igjen.

Vil du vite mer om Pirelli Elect og hvilke av våre dekkmodeller som har den nye teknologien? Eller har du andre spørsmål om dekk til elbil eller hybrid? Ta kontakt eller stikk innom din nærmeste DekkTeam-forhandler, så tar vi en prat!