Mønsterdybde sommerdekk | DekkTeam
Verdt å vite

Mønsterdybde sommerdekk

Mønsterdybde sommerdekk
Mønsterdybde sommerdekk

Mønsterdybde og sikkert veigrep

Kravet til mønsterdybde på sommerdekk er 1,6 mm. For vinterdekk er det 3 mm. Vi mener dog at man ikke bør tøye disse grensene. Det viktigste er din og dines sikkerhet, og at du har godt veigrep.

Forskriften om bruk av kjøretøy sier: «kjøretøy må ikke brukes uten at det er sikret tilstrekkelig veigrep i forhold til føret, om nødvendig ved bruk av vinterdekk med eller uten pigger, kjetting eller liknende».

Forskning viser at det er betydelig større fare for å miste veigrepet med en mønsterdybde på 1,6 mm enn med 3 mm. Det kan skille flere titalls meter i bremselengde, avhengig av fart. Risikoen for vannplaning er også mye mindre med god mønsterdybde.

Det er riktignok ikke krav til at du har mer mønsterdybde på sommerdekkene enn nevnt over – men det holder neppe å si i en politikontroll, eller etter en ulykke, at det ikke er lovpålagt. Husk forskriftens ordlyd: «…uten at det er sikret tilstrekkelig veigrep i forhold til føret».

Sørg for å ha nok mønsterdybde

Så hva er minste anbefalte mønsterdybde på sommerdekk? Vi har holdt på med dekk i mange år.  Spør du våre eksperter hva de ville hatt på sine aller kjærestes kjøretøy, svarer de fleste minimum 3 mm på mønsterdybde sommerdekk.

NAF ANBEFALER 3 MM 

Når vi i DekkTeam mener at 1,6 mm ikke er tilstrekkelig for sikkert veigrep, baserer vi det på årelang erfaring. Vi har forsynt Norge med dekk i mange år. Likevel har det ikke bare med dybden på mønsteret å gjøre. Det handler også om gummiblanding.

Sommerdekkene skal ha en hardere gummiblanding enn vinterdekkene. Men ikke glem at med årene hardner gummien til. Ikke nødvendigvis den type du vil ha på sommerdekkene dine.  Eldre dekk vil gi deg dårligere veigrep selv om mønsterdybden er god. Hvor mange sesonger dekkene holder vil bli påvirket av hvor mye de er brukt, hvordan de er lagret, samt alder. Det er derfor vi håper du vil ta turen innom oss og få våre vurderinger. Vårt ønske er som kjent å gjøre veien tryggere og hverdagen enklere for deg!

VED BRUK AV VÅRT DEKKHOTELL SJEKKER VI DEKKENE DINE.

 

Ta kontakt med oss!

Nytt skjema - separat boks for fylke og avdeling
Send pris
Motta nyhetsbrev
Godta vilkår *
Felt merket med* er opplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne behandle din forespørsel.