Vinterdekk | Stort utvalg av høy kvalitet | DekkTeam
Lagertømming
Kontakt oss
Du settes automatisk over til nærmeste avdeling.

1. Velg kategori for å finne vinterdekk til din bil

Maxxis Alle produkter

Maxxis Arctictrekker SP02

Maxxis Arctictrekker SP02 er vinterdekket designet for alle vinterforhold og skreddersydd til din personbil.

Maxxis Arctictrekker NP3

Maxxis Arctictrekker NP3 er et piggdekk for deg som kjører SUV eller personbil. Det sørger for høy komfort og sikkerhet på veien.

Maxxis Premitra Ice Nord NP5

Maxxis Premitra Ice Nord NP5 er et suverent piggdekk for deg som kjører personbil. Med ny og moderne teknologi er dette et dekk du kan stole på.

Maxxis Arctictrekker NS3

Maxxis Arctictrekker NS3 piggdekk er for deg som kjører personbil og/eller SUV. Med suverene egenskaper på selv de tøffeste forholdene er dette et sikkert valg av vinterdekk.

Maxxis Premitra Ice M NS5

Maxxis Premitra Ice M NS5 er et nytt og moderne piggdekk for SUV. Dette piggdekket har mange gode egenskaper som gjør at dette er et dekk du kan stole på gjennom vinteren.

Maxxis Presa SUV SS01

Maxxis Presa SUV SS01 er et vinterdekk som er spesielt utviklet for SUV og er et utmerket valg av piggfritt vinterdekk.

Maxxis Presa Spike M

Maxxis Presa Spike M er piggdekket for deg som kjører varebil. Dekkets egenskaper sørger for komfort og sikkerthet på veien.

Har du sikret deg gode vinterdekk til vinteren? 

Husk og sikre deg gode vinterdekk til vinteren. Det kan være lønnsomt og booke tid få forhånd før sesongen.
Du kan booke enkelt time under hver avdeling, eller sende oss en forespørsel og vi svarer så fort vi kan.

 

Tips ved kjøp av nye vinterdekk

 

Jan Erik Gjersdal fra DekkTeam Eidsvoll gir deg råd ved innkjøp av vinterdekk.

  1. VIKTIGST AV ALT ER VINTERDEKK – KJØP KVALITET

Hvis du har muligheten? Invester i din egen – og alle du er glad i – sin sikkerhet. Dekkene og veigrep er kanskje den aller viktigste egenskapen på ditt kjøretøy, og spesielt om vinteren merker man stor forskjell på gode og dårlige dekk.

Kjøp dekk som er riktig for din bil, og ikke bli for sparsom i forhold til kvalitet. Velg et dekkverksted med god ekspertise på dekk og som er opptatt av din sikkerhet.

 

  1. PIGG ELLER PIGGFRITT?

Piggfrie vinterdekk er blitt veldig gode på snø og tørt føre, der gir de ett minst like godt grep som piggdekk. Piggdekk gir ofte best grep på varierende forhold med våt is og hardpakket snø.

Noen av fordelene med piggfrie dekk er blant annet ett lavt støynivå og at man står fritt til å sette de på/ta de av når man måtte ønske på høsten/våren. Velg dekk ut ifra erfaringsnivå, hvilke forhold du kjører på og hva du skal bruke bilen til. Dette kan gode forhandlere gi deg hjelp til å finne ut av.

Se våre piggfrie vinterdekk

Se våre piggdekk

 

  1. RIKTIGE OG GODKJENTE VINTERDEKK

I forhold til best mulig veigrep og kjøreegenskaper om vinteren er det viktig å ha riktig dekk og felg til din bil. Se i vognkortet for å finne ut hvilke krav dekkene dine må oppfylle, eller spør en av våre servicemedarbeidere hos oss. Dekkene kommer i bredde i millimeter, profil som er høyde i forhold til bredden. Felgstørrelse i tommer, lasteindeks og en bokstav for hastighetskode. EKSEMPEL: 225/65 R17 82V som er Bredde/profil/felgstørrelse/lasteindeks/hastighetskode.

Jan Erik Gjersdal - DekkTeam Eidsvoll

  1. IKKE BRUK SAMME DEKK HELE ÅRET!

Det er lett å tenke at man kan spare penger og mye stress ved å bruke et sett dekk hele året. Men ingen dekk er gode både på sommer og vinterføre. Det mange tenker på som helårsdekk er i realiteten piggfrie vinterdekk, som er laget for temperaturer under 5-10 grader. Over dette får du betydelig lengre bremselengde og slitasje sammenlignet med ett sommerdekk. Ikke bare kan det være livsfarlig, men det er også veldig lite økonomisk.

Se vårt 5-stjerners dekkhotell!

 

  1. DU KAN SPARE PENGER OG MILJØET

Hvilke dekk du velger er ikke bare viktig for sikkerheten, men også drivstofforbruk eller rekkevidde på din elbil påvirkes av dekkvalget. Lav rullemotstand er viktig, og lettrullende dekk redusere kostnader til dekk og drivstoff -og derfor også belastningen på miljøet. Se etter energimerking. ALT DETTE FÅR DU SELVFØLGELIG HJELP TIL HOS OSS ELLER ANDRE KVALITETSFORHANDLERE. Vi jobber for å gjøre veien tryggere og hverdagen enklere for våre kunder.

 

 

 

Når må jeg bytte til vinterdekk og hvilken mønsterdybde er påkrevd? Og hva betyr egentlig nordisk gummiblanding i vinterdekk? Vi gir deg svarene på alt du må vite om vinterdekk under!

Hva er forskjellen mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk?

Forskjellen mellom piggdekk og piggfrie vinterdekk har blitt minimal. Piggfrie vinterdekk har hatt en rasende utvikling de siste årene, noe som i tillegg er en vesentlig fordel for miljøet. På stort sett alle underlag – enten det er snø, regn eller søle – presterer de fleste piggfrie vinterdekk bedre enn piggdekk. Ren is er det eneste underlaget der piggdekk fortsatt kan vise til bedre resultater enn piggfrie vinterdekk.

Nordisk gummiblanding i vinterdekk

I Norge selges det nesten bare vinterdekk med det som omtales som nordisk gummiblanding. Dette er en teknologi som gjør gummien i vinterdekk smidigere – også ved svært lave temperaturer. Gummiblandingen er med på å sikre optimalt grep på tøffe, nordiske vinterveier. I Norge anbefales det derfor generelt ikke bruk av vinterdekk som har en europeisk gummiblanding, og heller ikke bruk av såkalte helårsdekk.
Se video på www.youtube.com

Vinterdekk med pigger

Piggdekk kan kun brukes fra og med 1. november og til og med første søndag etter 2. påskedag. I Nordland, Troms og Finnmark kan piggdekk kun brukes fra 16. oktober og til 30. april. NB! Dersom føre og forhold krever det, er det tillatt å bruke vinterdekk med pigger utenom disse datoene. Dersom du bruker piggdekk, skal kjøretøyet ha piggdekk på alle hjul. I noen byer er det innført gebyr for bruk av piggdekk. Se mønsterdybde hos NAF 

Piggfrie vinterdekk

Når det gjelder bruken av piggfrie vinterdekk er det ingen tidsfrister å forholde seg til. NB! Du må være oppmerksom på at piggfrie vinterdekk på sommerføre har langt dårligere egenskaper enn sommerdekk på våt asfalt. Bytt derfor ut vinterdekk med sommerdekk så snart forholdene tilsier det.

Mønsterdybde på vinterdekk

Vinterdekk skal ha minimum 3 mm mønsterdybde fra 1. november og til første søndag etter 2. påskedag. For Nordland, Troms og Finnmark gjelder kravet til minimum 3 mm mønsterdybde på vinterdekk fra 16. oktober til 30. april. Det stilles egne krav til mønsterdybde på vinterdekk for kjøretøy over 3 500 kg.
NB! Husk at utslitte vinterdekk medfører stor fare ved kjøring på våte og glatte veier.
Slitasje gjør også at du lettere kjører deg fast.
Sommerdekk skal ikke under noen omstendigheter benyttes på vinterføre.
Sommerdekk har ikke tilstrekkelig veigrep på slikt føre, og vil medføre stor fare for ulykker.

Tilhenger og vinterdekk

Kjører du bil med tilhenger, stilles det samme krav til tilhengerens vinterdekk som på kjøretøyet.

Vinterdekk til lastebil

Når det gjelder tung transport som lastebiler kom det nye krav til vinterdekk fra og med vintersesongen 2020/2021:

Dette sier Statens Vegvesen om de nye reglene.

  • Bil med tillatt totalvekt over 3 500 kg skal benytte vinterdekk av typen «3 peak mountain snowflake» på drivaksler og fremre styreaksler. På øvrige aksler kan man benytte dekk av typen «Mud and snow» eller «3 peak mountain snowflake».
  • Dersom kjøretøyet benytter piggdekk av typen «Mud and snow» produsert i tidsrommet uke 40/2017 til og med uke 40/2019 (angitt på dekkets side), gjelder ikke kravet til «3 peak mountain snowflake» på drivaksler og fremre styreaksler for vintersesongen 2020/21.
  • Tilhenger med tillatt totalvekt over 3 500 kg skal benytte vinterdekk av typen Mud and snow» eller «3 peak mountain snowflake».

Du kan lese mer om dette her under Statens Vegvesen sine nettsider.

Vinterdekk må monteres riktig

De fleste vinterdekk har en pil som angir rulleretning og eventuelt innside/utside. Pass på at vinterdekk monteres riktig, slik at du er sikret optimalt veigrep.

Vi gjør jobben med å skifte til vinterdekk for deg

Det er jo slitsomt nok å skifte til vinterdekk på kalde dager, og vi hos DekkTeam kjenner utfordringene du møter når du skal sette på nye vinterdekk. Dekk som er brukt om vinteren er  tunge å håndtere, og ofte sitter boltene litt for godt fast på dekkene du skal skifte – slik at du må slite med å få løsnet på dem. Vi gjør jobben med å skifte dine dekk så du er rustet for vinteren.
for deg. Les mer om dekkskift her.

Vinterdekk – priser og egenskaper

Det er store forskjeller på vinterdekk. Hvilke vinterdekk du bør velge, avhenger i stor grad av hvor i landet du bor, hvilke kjørevaner du har og hva bilen brukes til.

For å velge riktige vinterdekk, bør du derfor tenke grundig igjennom hvilke behov du har. Du bør tenke på sikkerhet, bilens kjøreegenskaper, dens fremkommelighet og komfort, ved valg av vinterdekk. Nesten uten unntak er dyre vinterdekk bedre enn billige. Det er viktige årsaker til at noen vinterdekk er dyrere enn andre. Dyre vinterdekk er gjennomgående et resultat av omfattende forskning, utvikling og testing. Billige vinterdekk har normalt ikke de samme egenskapene – fordi de må konkurrere på pris – og ikke i samme grad er et resultat av forskning og kunnskap.

Vinterdekk – miljø, komfort og sikkerhet

Miljøaspektet er i økende grad svært avgjørende for mange når de skal velge vinterdekk. Lavprofildekk har lavere vekt – som medfører mindre rullemotstand og følgelig lavere forbruk av drivstoff. Men bruken av mindre gummi medfører også at disse dekkene slites raskere, og at de dermed har kortere levetid. Komfort er heller ikke uvesentlig i vinterhalvåret. I den sammenheng må man vurdere lang levetid på et dekk som brukes om vinteren opp mot økt sportslighet. Her kommer også valg av type mønster inn. Skal du velge et vinterdekk med symmetrisk eller asymmetrisk mønster? Og ønsker du et vinterdekk med retningsbestemt mønster? Vi hos DekkTeam hjelper deg med å ta de riktige valgene! Valg av dekk om vinteren og deres evne til å transportere bort store mengder vann – slik at bilen dermed er mindre utsatt for vannplaning – bør også være basert på geografi og årstider. Vi gir deg både trygg informasjon og gode råd i forbindelse med valg av dekk til vinteren!

Vinterdekk – ulike egenskaper i ulike markeder

Vinterdekk i Norge er ikke like de som selges i Mellom-Europa, USA eller Japan. Man skulle tro at det var vær- og føreforholdene i de enkelte landene som avgjorde hvilke dekk som ble laget og solgt av produsentene. Men dette er ikke tilfelle. De ulike markedene stiller ulike krav til «Kong-vinter» sine dekk. Derfor lager alle de store produsentene dekk som brukes om vinteren med særskilte egenskaper – som er tilpasset de kravene som stilles i hvert enkelt marked. Behovene og kravene til et dekk i de ulike markedene er svært forskjellige. I Norge er det viktig med vinterdekk som gir godt feste på snø og is – og et godt veigrep sideveis på svingete og glatte veier. Våre vinterdekk har gjerne markerte skuldre (overgangen mellom slitebanen og dekkets side). Barmark- og våt- egenskapene er også prioritert, men hovedfokus på vinterdekk for Norden ligger i egenskapene på typisk, nordisk vinterføre.

Lagring av vinterdekk

Det er ikke likegyldig hvordan dekk lagres. Dekk bør helst lagres mørkt, tørt og kjølig. Men fremfor alt må dekkene ikke utsettes for sollys under lagring. Det vil fremskynde aldringen av både sommer- og vinterens dekk kraftig. Det optimale er å lagre dekk på felg, og hengende. Eventuelt kan begge sesongers dekk stables liggende. Dekk uten felg bør lagres stående. Før dekkene settes bort for sesongen, bør både de og felgene vaskes og rengjøres grundig. Husk også sjekke at lufttrykket er normalt. Pass på at dekk ikke utsettes for sterk varme eller oljesøl under lagringen. Har du liten plass til oppbevaring av dekk? DekkTeam kan tilby førsteklasses oppbevaring på vårt dekkhotell. Les mer om vår 5-stjerners oppbevaring her.

Hva slags dekkmerke bør jeg velge?

Ta kontakt med oss!

Nytt skjema - separat boks for fylke og avdeling
Send pris
Motta nyhetsbrev
Godta vilkår *
Felt merket med* er opplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne behandle din forespørsel.