DERFOR BØR DU BYTTE TIL SOMMERDEKK | DekkTeam
BREMSELENGDE: Med vinterdekk på vått sommerføre i 80 kilometer i timen, så er stopplengden på inntil 100 meter.

TA GREP! DETTE ER LIVSFARLIG – DERFOR MÅ DU BYTTE TIL SOMMERDEKK!

Mange tenker at man like så godt kan kjøre på vinterdekkene hele året. – Livsfarlig, advarer kjedesjef Raymond Myrland.

Du vet det kanskje ikke, men det å kjøre på vinterdekk om sommeren er livsfarlig. Med en gummiblanding som er ment til kuldegrader, vinter, snø og is, er du med vinterdekk på «glattisen» hvis det er  over syv varmegrader og sommerføre. Spesielt farlig er det hvis det har regnet litt. Allikevel velger en av fem nordmenn å kjøre med vinterdekk om sommeren.

Med «TA GREP!» ønsker DekkTeam, som en av  Norges største dekk-, felg- og dekkhotell-leverandører å bevisstgjøre alle bilister om hvor viktig det er å velge kunnskap og kvalitet på dekk og felg.  Et av det viktigste temaene er bruk av vinterdekk om sommeren.

– LIVSFARLIG! Så farlig er det. Jeg vil si at folk ikke er klar over hvor farlig det faktisk er, poengterer Myrland.

– Hvis du kjører i 80 kilometer i timen, og du plutselig må gjøre en kraftig nedbremsing. Bilen foran deg har sommerdekk, og du kommer bak med vinterdekk. Da vil du sannsynligvis treffe den bilen med 50 kilometer i timen, forklarer kjedesjefen.

– Det er en mulig dødsulykke. Derfor vil jeg begrunne det med at det er livsfarlig.

Finn din nærmeste DekkTeam-avdeling her »

I en prøvekjøring tester Raymond Myrland ut vinterdekk på sommerføre. Hvordan det gikk kan du se i videoen over.

KJEDESJEF I DEKKTEAM: – Jeg tror ikke alle er klar over hvor farlig det er å kjøre med vinterdekk om sommeren, sier Raymond Myrland.

SPAR PENGER VED Å BYTTE DEKK

Ikke bare er det livsfarlig å kjøre med vinterdekk om sommeren. På grunn av gummiblandingen slites dessuten vinterdekkene mye fortere ut på sommerføre. Veldig mye.

Det er derfor også en stor økonomisk gevinst i å bytte til sommerdekk.

Har du fortsatt vinterdekk, eller tynnslitte sommerdekk?  Bestill time her »

Kjeden DekkTeam har over 80 avdelinger på tvers av landet med stort utvalg av sommerdekk for kommende sesong. Selv om kjedesjef Myrland kan snakke lenge om kvaliteten på deres dekk, handler dette først og fremst at folk faktisk tar grep om bilen sin, og gjør noe med situasjonen. Uansett hvor du kjøper dekkene.

– Vi ønsker at folk skal ta grep om sine egne liv og sikkerhet. Gjerne ved å gjøre det riktige med egne biler, og gjerne flere biler, da mange har en tendens å nedprioritere dekkene på bil nummer to. Dette er den bilen mange bruker til å kjøre blant annet barna til og fra barnehage, skole og fritidsaktiviteter, avslutter Myrland.

Kontakt oss
Du settes automatisk over til nærmeste avdeling.

Ønsker du å kontakte oss vedrørende sommerdekk eller annet?

Legg igjen dine ønsker og detaljer, og vi vil ta kontakt med deg fra aktuell avdeling. Vi har over 80 avdelinger rundt om i vårt langstrakte land.
Nytt skjema - separat boks for fylke og avdeling
Send pris
Motta nyhetsbrev
Godta vilkår *
Felt merket med* er opplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne behandle din forespørsel.