Sommerdekk til varebiler og bobiler

Vår faglige kunnskap hjelper deg med å ta et trygt og riktig valg av sommerdekk basert på din bilbruk.
Vår faglige kunnskap hjelper deg med å ta et trygt og riktig valg av sommerdekk basert på din bilbruk.
Kontakt oss
Du settes automatisk over til nærmeste avdeling.

Vårens vakreste vårtegn

Ahhhh, hva er vel bedre enn følelsen av å ha fått sommerdekkene på bilen! For oss er dette det aller beste vårtegnet. Da sier vi farvel til snø, slaps og is, og sikter oss inn på sol, sommer og bilferietid.

Det finnes et uvisst antall bilmerker og biltyper, og alle setter individuelle krav til dekk. Ikke bare gjelder dette dekkdimensjoner, men også dekkegenskaper, hvilken hastighet og tyngde (LI) dekkene skal tåle og hva slags miljømerking som ønskes.

Sommerdekkenes viktigste egenskap er å lede bort vann så gummien får grep på våt kjørebane. Utover det er det kun hvilke egenskaper man ønsker seg som er avgjørende. Komfort har tradisjonelt sett gått på bekostning av kjørelengde pga mykere gummiblanding, og sportslighet på bekostning av levetid. Den overordnede regelen er imidlertid at dekket må tåle bilens vekt og topphastighet.

Miljøaspektet blir viktigere og viktigere, og mange velger såkalte miljødekk, dvs dekk som gir lavere rullemotstand og dermed mindre drivstofforbruk. Mindre rullemotstand er også et viktig moment for elbileiere, da dette fører til lengre rekkevidde/kjørelengde.

Vi i DekkTeam skjønner at alt dette kan være forvirrende, men fortvil ikke! Her kommer vår ekspertise til god hjelp. Uansett hvor, hvorfor og hva du kjører, så er vi her for å gi deg det du trenger for et trygt og godt grep på veien. Om du selv vet akkurat hva du trenger, eller om du trenger hjelp til å finne det, så gjør vi det lett å velge riktig.

Vi gjør veien tryggere og hverdagen enklere.

Ta kontakt med oss!

Kontakt oss (avdelinger produkt)
*