Det finner mange forskjellige typer av sommerdekk | DekkTeam
Verdt å vite

Om sommerdekk

Sommerdekk kommer med mange typer kjøreegenskaper, men dets viktigste oppgave har blitt å lede bort vann så gummien får grep på våt kjørebane.

Sommerdekk og egenskaper

For sommerdekk er det ingen forskjell når det gjelder gummiblanding mht. europeiske eller nordiske forhold. Her er det kun hvilke dekkegenskaper man ønsker seg som er avgjørende.

Komfort har tradisjonelt sett gått på bekostning av kjørelengde pga mykere gummiblanding, og sportslighet på bekostning av levetid. Den overordnede regelen er imidlertid at dekket må tåle bilens vekt og topphastighet.

Miljøaspektet blir viktigere og viktigere, og mange velger såkalte miljødekk, dvs dekk som gir lavererullemotstand og dermed mindre drivstofforbruk. Mindre rullemotstand er også et viktig moment for elbileiere, da dette fører til lengre rekkevidde/kjørelengde.

Mønsterdybde

Regelverket sier at et sommerdekk skal ha en mønsterdybde på minst 1,6 mm. Vi i dekkbransjen mener det er uforsvarlig lite, særlig for å forhindre f eks vannplaning. Derfor anbefaler vi min. 3 mm mønsterdybde også på sommerdekk.

Viktig er det uansett å velge dekk ut i fra hvordan kjøreforholdene er der man kjører mest og hva slags kjørestil man har. Vi i DekkTeam hjelper deg med valget!

OBS: Vi anbefaler ikke å bruke gamle piggdekk uten pigger som sommerdekk, da disse består av en annen gummiblanding, som gir svært dårlige egenskaper om sommeren. Les mer om dette under Om vinterdekk eller hos Dekkimportørenes Forening.

Les også mer om EU-merking av dekk.

 

 

 

 

Sett dekkene riktig på

Mange dekk har en pil som viser rulleretning og eventuelt inside/outside. Pass på at slike dekk monteres riktig for å oppnå optimalt veggrep.