Har du sjekket vinterdekkene? | DekkTeam

Har du sjekket vinterdekkene i det siste?

En rød bil kjører over en bro i vinterlandskap

Mønsterdybde og sikkert veigrep

Den norske vinterveien byr på stor variasjon i kjøreforhold. Veien kan være både våt, glatt og ubrøytet. Det stiller store krav til kvaliteten på dekkene. Slitte dekk = dårligere veigrep. Dersom dekkene er slitte kan det være smart å investere i nye.

Minste tillatte mønsterdybde på vinterdekk er 3 mm*, men vår anbefaling er å skifte til nye dekk når mønsterdybden er på 5 mm.

Bruk en mønsterdybdemåler dersom du har det, men du kan også bruke en linjal eller tommestokk for å måle hvor mye mønster du har igjen. Eller kom innom en av våre avdelinger, så sjekker vi for deg.

Husk at utslitte vinterdekk er livsfarlige på våte og glatte veier, og du blir lettere stående fast.

Vi advarer på det sterkeste mot bruk av sommerdekk på vinterføre (snø/is), fordi de ikke har tilstrekkelig veigrep på slikt underlag.

*Kravet gjelder for biler under 3 500 kilo. Det er egne krav til mønsterdybde og vinterdekk for kjøretøy over 3 500 kg.

Når skal man skifte til vinterdekk?

Det er tillatt med piggdekk fra 1. november til første søndag etter 2. påskedag. For Nordland, Troms og Finnmark er datoene 16. oktober tom. 30. april. Kravet til 3 mm mønsterdybde gjelder i samme tidsperiode, uavhengig om du har piggdekk eller piggfrie dekk.

Men regelverket sier også at man skal sko seg etter forholdene. Er det snø og/eller is må man ha vinterdekk uavhengig av dato. Vi anbefaler derfor at du følger med på forholdene, og dersom du kjører med piggfrie dekk kan det lønne seg å skifte til vinterdekk allerede tidlig i oktober.

Vær tidlig ute med å bestille time, så slipper du å stå i kø.

FINN NÆRMESTE AVDELING HER »

Du kan også sende inn skjemaet i bunnen av siden, direkte til din DekkTeam-avdeling – eller gå rett til timebestillingssiden:

 

 

Piggdekk eller piggfrie dekk?

Før du velger om du skal ha piggdekk eller piggfrie vinterdekk bør du vurdere hva slags føre du kommer til å kjøre mest på. På stort sett alle underlag – snø, regn eller søle – presterer de fleste piggfrie dekkene bedre enn piggdekkene. På ren is kan derimot piggdekk fortsatt vise til bedre resultater. Piggdekk kan også være en god løsning for uerfarne bilførere som ikke er vant til glatte kjøreforhold. Er du en erfaren bilfører som normalt kjører på veier som blir godt vedlikeholdt og ikke blir så isete om vinteren, er piggfrie dekk et godt valg – også for miljøet.

 

LES MER OM VINTERDEKK HER »

5-stjerners dekkhotell I DekkTeam

Sjekk inn på vårt førsteklasses dekkhotell!

Med DekkTeams 5-stjerners dekkhotell, sjekker vi dekkene dine i god tid før ny dekksesong og kontakter deg før hjulskift.

DETTE FÅR DU PÅ VÅRE DEKKHOTELL »
Vi skal se deg som kunde

Book time på forhånd

Unngå å være sist i køen! Bestill time på forhånd, så får du byttet dekk når det passer deg!
Se utvalget
Kontakt oss
Du settes automatisk over til nærmeste avdeling.

Ta kontakt med din avdeling

Nytt skjema - separat boks for fylke og avdeling
Send pris
Motta nyhetsbrev
Godta vilkår *
Felt merket med* er opplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne behandle din forespørsel.