Dekkskift | DekkTeam
Våre tjenester

Dekkskift

Å skifte dekkene på bilen er for mange noe som innebærer plunder og heft. Dekkene blir stadig større og tyngre, og særlig på høsten kan snøen komme overraskende på.

Ta dekkskiftet hos oss!

Stadig flere har mindre plass til lagring, og hvor satte man egentlig jekken og hjulvinnen sist sesong?

Vi anbefaler at du bestiller time i forkant for dekkskift. Da slipper du unødvendig venting, spesielt i høysesong for dekkskift da vi har en særdeles travel tid. Du kan selvsagt også komme innom oss på drop in for dekkskift, noe som kan innebære litt venting.

Ved dekkskift sjekker vi både dekkene du tar av og setter på, slik at du til enhver tid har trygge og gode dekk på bilen din. Burde du vurdere å kjøpe nye, så gir vi deg et godt tilbud. Vi tar med glede dekkskiftet for deg!

Alle nye biler kommer med et system som automatisk sjekker dekktrykket ditt, såkalt TPMS. Vi har sensorer til de nye dekkene dine, slik at lampen i dashbordet ikke begynner å lyse.

Les mer om hva lovverket sier om dekkmønster og når man foreta dekkskift her:

Kontakt oss!

Nytt skjema - separat boks for fylke og avdeling
Send pris
Motta nyhetsbrev
Godta vilkår *
Felt merket med* er opplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne behandle din forespørsel.

Sjekk inn på vårt 5-stjerners dekkhotell

Hos oss får du et av markedets mest komplette dekkhotelløsninger.

Les mer om vårt dekkhotell

Ta dekkskift hos oss!

Dekkskift på bilen er en fysisk og krevende jobb, fordi dekkene stadig blir større, tyngre og vanskeligere å håndtere. For de fleste er dekkskift også ulystbetont og må gjerne gjennomføres på et upassende tidspunkt på høsten, når snøen kommer uanmeldt og brått og dekkskift må utføres raskt. Du kan velge å få utført dekkskift hos DekkTeam ved å komme innom oss på drop-in for dekkskift  – eller du kan bestille time for dekkskift her.

 

Dekkskift – og krav til mønsterdybder og tidspunkter

På vintertid, fra 1. november til og med første søndag etter 2. påskedag, er det krav om å ha minimum 3 mm mønsterdybde på dekk. Et dekkskift bør derfor gjennomføres i god tid i forhold til fristen.

Lenger nord i landet gjelder andre datoer for dekkskift. Kravet til minimum 3 mm mønsterdybde er fra og med 16. oktober til og med 30. april. På sommertid, fra første søndag etter 2. påskedag til 1. november, skal mønsterdybden på dekkene være minimum 1,6 mm.

Du kan ikke bruke sommerdekk på vinterføre, så et dekkskift må utføres i god tid – slik at du har tilstrekkelig veigrep på is og snø. Dersom forholdene tilsier det må dekkskift skje før, bilen må ha vinterdekk med eller uten pigger, kjetting e.l. – også utenfor tidsperiodene nevnt ovenfor. Gjennomfør alltid dekkskift i god tid for å sikre tilstrekkelig veigrep.

Flere tjenester

Se alle