Våre tips til en problemfri bilferie i sommer! | DekkTeam
Verdt å vite

Bilferie i sommer?

DekkTeam Sommerkampanje

Her er våre tips til en trygg og problemfri tur på sommerveien.

Kom innom oss hvis du er usikker på om dekkene er klare for sommerturen.

1. Sjekk mønsterdybden før du drar

Du bør forsikre deg om at dekkene har tilstrekkelig mønsterdybde, for å sikre godt veigrep og unngå farlige situasjoner. Slitte dekk fører til dårligere veigrep, lengre bremselengde og dårligere svingegenskaper, som er en farlig kombinasjon på sommerveien.

Minstekravet til mønsterdybde på sommerdekk er 1,6 mm (NAF anbefaler minimum 3 millimeter). Forskning viser at det er betydelig større fare for å miste veigrepet med en mønsterdybde på 1,6 mm enn med 3 mm. Risikoen for vannplaning er også mye mindre dersom dekkene har god mønsterdybde. Blir du stanset i kontroll og mønsterdybden er mindre enn kravet, vanker det bøter som garantert vil gå ut over iskrembudsjettet til barna.

2. Pass på at dekkene har riktig lufttrykk

Riktig lufttrykk gir bedre veigrep og mindre dekkslitasje. Dersom du kjører med feil lufttrykk svekkes dekkenes egenskaper, slitasjen på gummien øker og det gir økt risiko for vannplaning. Allikevel kjører annenhver sjåfør med for lavt dekktrykk. Dette er ikke bare farlig, det gjør også at du må fylle drivstoff oftere, på grunn av økt rullemotstand.

Sjekk bilens håndbok for å se hvilket lufttrykk dekkene skal ha, og fyll luft til korrekte nivåer – da kjører du både tryggere og mer drivstofføkonomisk.

3. Støyreduserende dekk gir en bedre kjøreopplevelse

Halver lyden innvendig i bilen og øk kjørekomforten for både deg og passasjerene dine med støyreduserende dekk. Da bidrar du i tillegg til å redusere trafikkstøy, som er den typen forurensning som gir størst negativ helseeffekt etter luftforurensning.

Støyreduserende dekk er laget med lydabsorberende teknologi. Inni dekket er det skumgummi, som reduserer støyen på alle typer underlag og i all slags vær. Du får en langt mer behagelig kjøretur, kan nyte musikk og radio uten forstyrrelser, og hører godt hva passasjerene i baksetet sier. I tillegg viser du omtanke for dem som bor langs veien.

4. Sørg for god sikt

Rengjør vinduer med en ruterens, fyll opp med spylervæske og sjekk at du har gode vindusviskere. Dårlige vindusviskere gir redusert sikt og slitasje av frontruten. Er vindusviskerne dine over et år gamle eller begynner å etterlate striper anbefales det å bytte.

 

Les om vår mer miljøvennlige spylervæske på pappkartong her »

Tips:
Sjekk at det er tilstrekkelig av alle væsker på bilen – etterfyll hvis nødvendig. Sjekk også nivået på motoroljen, og sørg for å skifte olje dersom det er lenge siden sist.

 

Er du i tvil om dekkene er i god nok stand for sommerturen – eller du ønsker hjelp til å måle mønsterdybde eller lufttrykk – sving innom din nærmeste DekkTeam-avdeling, så hjelper vi deg!

Vi ønsker deg en god sommer og en trygg kjøretur!

Ta kontakt med oss!

Nytt skjema - separat boks for fylke og avdeling
Send pris
Motta nyhetsbrev
Godta vilkår *
Felt merket med* er opplysninger som er nødvendig for at vi skal kunne behandle din forespørsel.